Boa Brukshandel

Ljus och Kultur BorgvikGammal brukshandel från 1834 som var i drift som handelsbod fram till 1980 då den siste handlaren Carl Andersson, allmänt kallad ”Calle i boa” drog sig tillbaka med ålderns rätt 89 år gammal. Calle var känd som en skicklig och allmänt omtyckt affärsman och boa erbjöd ett rikhaltigt sortiment kännetecknande för den gamla tidens lanthandel.

Begärliga varor var sprit som importerades tunnvis och såldes kannvis, snus och tobak. Kvinnorna köpte mest tygvaror och hushållsartiklar. Inköpen betalades via avdrag på lönen. Boa idag är både butik och museum. I Boa kan du sommartid hitta lokalt hantverk, godis i strut och litteratur kring Borgvik. I vårt museum kan du se en del av det som Calle hade i lager.

Under årets Ljus och Kulturevenemang kan du kvällstid träffa på ”Calle i Boa”. Säkrast sker det i samband med de dramatiserade guidningarna! Dessa utgår från Informationstältet i Hyttruinen alla kvällar utom torsdagen den 31 okt.

Du kan också gå in och prata med Susanne, Skyltoch se på hennes utvalda varor ur sortimentet hos At my House i Liljedal.

Gläntans massageTillsammans med henne finns också Helena som visar produkter från Helhet Massage, Malöga Gläntans Hantverk o Naturtvål och så kan du som besökare också titta på delar av Gröna Val1:s sortiment.