Uppleva

Ljuspromenad  

Följ ljusen runt vackra Borgvik och njut av lokala konstinstallationer, öppet alla kvällar 18-ca 21. På helgerna släcker vi belysningen något senare, runt 22.

Handla:

Vilka aktörer som eventuellt har öppet 2023 får vi återkomma till. Många har sommarbutiker och vilka aktörer som är i Borgvik sommartid varierar från år till år. Flera har svårt att öppna upp för tio dagar på hösten när lokalen tömts efter sommaren. Eller kanske inte är isolerad för att stå när det eventuellt är minusgrader ute. 

Dramatiserade guidningar:

Våra mycket uppskattade dramatiserade guidningar kommer alltid erbjudas om vi genomför Ljus och Kultur. En spännande och informativ promenad på ca en timma, där besökarna möter några av Borgviks historiska karaktärer från olika tidsåldrar.  Guidningen börjar oftast 18.30 och samlingen brukar vara vid ”Kuja”, som ligger precis vid bron, nära nedfarten till Borgviks Hamncafé. Promenaden avslutas vid Hyttruinen. 

Spökslinga Och marja sagopark

Vår lite läskiga spökslinga ligger längs Rallvägen och kommer vid ett genomförande 2023 vara öppen alla kvällar. I närheten av spökslingan ligger Marjas Sagopark, för de som hellre vill gå bland de lite mindre läskiga sakerna.

VÅRA HÄFTIGA FLYGANDE LED-DRAKAR  
Vid ett genomförande 2023 är drakarna i luften helgkvällarna och ev någon vardagskväll – (om det inte regnar)

Spelningar i stora salen på Kungskvarnen och Spelningar i BORGVIKS KYRKA hoppas vi självklart kunna erbjuda vid ett genomförande 2023.

Vi återkommer så fort vi vet mer hälsar projektgruppen för Ljus och Kultur i Borgvik.