Mat & dryck

Middag – med bordsbokning och möjlighet till ”drop in”.

Kungskvarnen

Kvarnen är sedan väldigt lång tid tillbaka ”hjärtat i Borgvik”. Hösten 2014 blev Angela Petré och hennes man Niklas nya ägare och förvaltar och förnyar nu ”värdshuskänslan” på Kvarnen.  Under Ljus och Kultur har Kungskvarnen öppet för bokningar kl.18.00- 21.00 varje kväll – med förbokade menyval. Baren är öppen för eftermingel fram till 23.00.  Hotellet är öppet som vanligt För att veta mer, ta kontakt med Kvarnen via hemsidan Kvarnen i Borgvikinfo@kvarneniborgvik.se eller telefon 073 501 46 66 

sliperiet-sponsor-ljus-kultur-borgvik

Sliperiet har under 2015 tagit steget in i gastronomins värld. Konstnärlig ledare och ägare av Sliperiet är Oscar Magnusson och vid sin sida har han nu kökschefen Niklas Pettersson. Niklas, som med mångårig erfarenhet inom gastronomi och service på högsta nivå, nu driver Sliperiet Gastronomi. Maten speglar den kvalité de eftersträvar i allt de gör. ”Vår filosofi är enkel – gör det bra eller inte alls”.

Deras meny hämtas och inspireras av de fyra elementen – luft, jord, eld och vatten. Rätterna skapas därefter ur det som natur och utbud bjuder. Under Ljus och Kultur har de öppet varje kväll och serverar sin meny Norrsken. De berättar gärna mer om du kontaktar dem på gastronomi@sliperietborgvik.se eller 0705 555 174.

Gott & blandat när ni går runt i Borgvik

Skylt Borgviks HamncafeUnderbara upplevelser i höstmörkret! På Borgviks Hamncafé kan ni ta del av en av de bästa vyerna som Ljus och Kultur kan erbjuda.  Där  hittar ni trevliga människor, kaffe med chili & lingonkladdkaka samt en god chiligryta. Väl värt ett besök ner till hamnen. (Ligger i närheten av Sliperiet, för er som inte är så bekanta med Borgvik sedan innan.) Välkomna!

 

I närheten av Hyttruinen finns Borgviks Hembygdsförening och erbjuder grillade Borgviks hembygdsforeninghamburgare vid kaffestugan. Något längre bort längs ”Rallvägen” har de också ett Café inrymt i Borgviks Museum. Gott kaffe och hembakat!

På vägen upp från parkeringen på Sågudden – eller omvänt – på vägen ner till Mimulus uppskattade Spökhus så ligger ett tillfälligt Café inhyst i det tidigare Hamnkontoret. Här finns varma smörgåsar, varm nyponsoppa, kaffe och hembakade bullar samt lite godis.     I samma lokal finns även två utställare med härliga hantverks och närodlade produkter.